• Portada
  • Política
  • El PP de Catalunya es queda sol en la seva condemna a la manifestació contra el Pla Hidrològic Nacional

El PP de Catalunya es queda sol en la seva condemna a la manifestació contra el Pla Hidrològic Nacional

Actualizado el 11.06.2016 a las 09:14 SÍLVIA DOZ / VILASSAR DE MAR

Ciutadans i Partit Popular són els únics partits catalans que han refusat l’assistència a la manifestació.

Xavier García Albiol, president del Partit Popular a Catalunya, ha expressat la seva opinió contrària a la manifestació contra el Pla Hidrològic Nacional, celebrada a Barcelona el diumenge 5 de juny. Al seu compte de Twitter, ha retwitejat un missatge de l’associació antinacionalista Dolça Catalunya en que es parla de la mobilització pel riu Ebre com una excusa per fer separatisme i remarca la gran diferència d’opinions entre diversos sectors interessats en el riu.


Novament, el Partit Popular ha quedat totalment aïllat de la resta de forces polítiques catalanes, ja que només Ciutadans, junt amb els populars, van refusar l’assistència dels seus dirigents i militants a la manifestació, però de moment no s’han pronunciat al respecte, ni per mitjans de comunicació, ni a través de les xarxes socials.

La manifestació que va reunir a unes 15.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, es va celebrar coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient i sota els lemes “Lo Riu És Vida” i “L’Ebre sense cabal és la mort del Delta”. La històrica Plataforma de Defensa de l’Ebre, que ja va lluitar a l’anterior dècada contra el Pla Hidrològic de l’Ebre del Govern del president Aznar, ha estat la convocant de la manifestació. Els convocants denuncien un pla que pot acabar amb l’ecosistema del Delta a l’ampliar al 50% les terres de regadiu i no garantir un cabal suficient per al manteniment d’un hàbitat tan especial.

A la manifestació van assistir representants de tots els altres partits polítics catalans. Destaca la promesa de la diputada socialista Assumpta Escarp, que garanteix que si el PSOE governa derogarà aquest pla com ho va fer amb el del govern de José María Aznar.


Etiquetas

, , , , ,

Comentarios

Captcha

Normas de uso

Se eliminará todo comentario ofensivo, contrario a las leyes vigentes o fuera del tema de la noticia.